Дени Милева, откри египетска пирамида на връх Фенерка и тракийско светилище


 

Двете образувания формират масонския символ за женското и мъжкото начало,твърдят езотерици

 Открихме египетска пирамида и сфинкс в свещената планина на траките Дунакс – днес Рила

Знак на масоните изсечен на пирамидата в алпийската й част

Скала, изсечена под формата на египетска пирамида, и сфинкс до нея бяха открити в подножието на Рила планина над Дупница и с. Бистрица, под връх Фенерка, където се намира мегалитно тракийско светилище. От върха на пирамидата надолу се спуска и друга по-малка пирамида с формата на равнобедрен триъгълник. Двете пирамиди по удивителен начин са вплели в себе си символа на мъжкото и женското начало, представляващ знака на масоните.

Откривател на феномена е популярната дупничанка Дени Милева, дупнишкият Индиана Джоунс, която е откривател и на световния природен феномен скална икона на пресвета Богородица от парк „Рила”, в река Бистрица. Чудото на Рила блесна при подготовката за организиране на експедиция до връх Фенерка на фондация „Природните чудеса на България”,. Втората изненада е повече от мистериозна – от която й посока да се гледа пирамидата, от километри се вижда в триизмерно изображение, което създава невероятни впечатление. Големият планинар Жоро Костадинов, който подготвя поход до Фенерка, сподели, пътят от жк „Бистрица” към връх Фенерка е осеян с тракийски надгробни могили. Най-известната от тях е при параклиса „Св. Марина”, раннохристиянски храм. Оттам се е влизало в могилата, разказва Дени Милева и добавя, че при изграждането на новата черква отец Паликарски е разпоредил тракийската надгробна могила да се разруши, което е голямо кощунство. Под самия връх Фенерка, което на тракийски означава „вечния огън на траките” се намира пещера с няколко изхода, а в обърнатата пирамида с върха надолу – знака н масоните, се намира огромно мегалитно скално тракийско светилище – прорицалище с много скални тронове и гробове на жреци. Има следи от сеизмична дейност и от иманяри. Възможно е тук да е тракийското светилище, което в древността е съперничело на делфийския оракул и където са предрекли славата на Александър Македонски.

За жената на тракийския принц Спартак, който е от поречието на река Струма, също се смята, че е била върховен жрец в голямо тракийско светилище в Рила планина – светилището се пази от големи мечки, живеещи в пещерата. Костадинов разказа още, че при великото преселение на народите в древността на Тракийския полуостров са живели и египтяните, но били прогонени. Той сподели, че чел в медиите твърдение на хърватски учени, че на балканите се намират четири египетски пирамиди, три в Хърватия и една в България. Нашата е тук, в Рила, над Дупница. Формата на пирамидата е толкова правилна, че е невъзможно да е дело на природата. „Вече експедицията, която готвим за Фенерка, ще бъде международна – разказва с изключителен душевен заряд Дени Милева – винаги съм мислела, че съществува връзка между тракийските надгробни космически могили и египетските пирамиди, които представляват изкуствени планински върхове с форма на пирамида. И тракийските царе са били жреци, царе и богове, египетските фараони също. Те са смятали, че са направили своята машина за безсмъртие чрез пирамидите”.

Светилището на Фенерка се намира в алпийска част в силно разреден етер, подобно на Седемте рилски езера, където медитират последователите на Учителя Петър Дънов.

Друг исторически факт свързва и живота на най-големия светец и закрилник на България св. Иван Рилски, в чието житие се споменава, че дълги години е живял под връх Фенерка и че историческата среща с цар Петър и светеца се е състояла именно тук, мълвят и местни легенди. Миналата година жители на жк „Бистрица” са станали свидетели при разходка до парка на интересни явления.

При стъмване и връщане от парка седмокласникът Кристиян Кирилов вижда с приятелите си три огромни червени светлини под формата на триъгълник на мястото на светилището, които се движели и изведнъж изчезнали. Дали някой не прави тайнствени обреди там? В друг случай жени на почивка във вилата на ТЕЦ-а при разходка сутрин непрекъснато чували бебешки плач по пътя за Фенерка. Голям интерес към пирамидата проявиха учени от БАН, Института по тракология, с които предстои среща за запознаване с откритието. Представители на МОСВ и Национален парк „Рила”, МИЕТ.

Фондацията „Природните чудеса на България” започва дейност по даване статут на природната забележителност и дай боже скоро лифт да изкачва туристи от жк „Бистрица” до Фенерка, Община Дупница ще окаже съдействие за откритието, разкри Дени Милева.

Автор  – Дени Милева