Димитър Кисьов „облече” кмета на Дупница инж. Методи Чимев с екип на отбора по планинско бягане


249-02-03 P1210580

Първият вицепрезидент на европейската федерация по лека атлетика и Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов „облече” кмета на Дупница инж. Методи Чимев в екип на националния отбор по планинско бягане. Екипът, с който националите ще бягат на световното първенство по планинско бягане Сапарева Баня-Рилски езера 2016, бе връчен от председателя на комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

Повод за подаръка беше предстоящото световно първенство по планинско бягане, на което официален домакин е България и община Сапарева баня, и бъдещите проекти за спортни изяви по планинско бягане, които ще се провеждат на територията на община Дупница.

Дупничани вече нямат търпение кметът Методи Чимев да пробва подаръка и да се включи в тренировките на състезателите.

Вчера състезатели от националния отбор на България тренираха по трасето от часовниковата кула на градската градина в Дупница, парк „Рила”, Марков камък, село Бистрица, пирамидата на траките и тракийското светилище на Фенерка.

Наскоро за първи път знамето на световното първенство по планинско бягане в България бе развято от националния ни отбор първо на върха на пирамидата на тракийските царе на Фенерка. Димитър Кисьов отговаря за подготовката на европейските и световни първенства на територията на Рила планина. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев и Димитър Кисъов обсъдиха прекрасните възможности на планинска Дупница за провеждането на балканско първенство и други международни състезания, както и провеждане на тренировките на националния ни отбор по планинско бягане в подготовка на световното първенство и олимпиадата през следващата година. Кисьов сподели: „Възможно е и да направим ултра мега маратон от връх Фенерка до връх Свобода на Родопите.”

Снимката: Кметът на Дупница инж.Методи Чимев получи от Димитър Кисьов националния екип по планинско бягане.

Автор: Дени Милева – статията е публикувана и във вестник Вяра.