Автотърговецът Явор Бошикьов и най-добрият колоездач в Бобошево Иван Попчев летяха до Холандия за световното по мотокрос, изпуснаха си самолета


Вместо да се кахърят, приятелите се отдадоха на воаяж – посетиха музея на шампиона Ерик Гебоерс и отскочиха до Белгия, в хотела ги изненадаха с великденски яйца

65-24-01 f74-V

Най-запалените по мотокроса бобошевци – автотърговецът Явор Бошикьов и най-добрият колоездач на града Иван Попчев се вдигнаха от Бобошево чак до Холандия да гледат световното първенство по мотокрос.

65-24-01 629c48-V

Първият кръг на световния шампионат по мотокрос на Европа се проведе във Валкенсвард. На връщане от Страната на лалетата обаче двамата моторджии си изпуснаха полета на самолета и решиха да преборят лошия късмет с туристическа обиколка. Заради отлагане на световното с един ден, вместо да се приберат в понеделник, поради липса на полети двамата приятели изкараха цели 5 дни в Холандия и побъркаха от притеснение любимите си жени. Явор и Иван отидоха да подкрепят най-добрия български състезател по мотокрос след Петър Петров – Иван Петров, който за първи път излиза на такова голямо състезание. Петър Петров пък записа най-доброто си постижение от началото на сезона, като се класира на трето място в първия манш на световното по мотокрос в Холандия. Преди състезанието бобошевецът Иван Попчев мина на технически преглед един от моторите на Иван Петров.

65-24-01 22456c-V

65-24-01 a-V

От хотела, където бяха отседнали Явор и Иван,  сутринта на Великден ги изненадаха с подарък – писани великденски яйца, похвалиха се двамата.

На следващия ден след състезанието с приятели мотосъстезатели от Холандия Явор Бошикъов и Иван Попчев заминаха за Белгия, в близкото до границата градче Ломел, където се срещнаха с още един голям състезател по мотокрос – Кристиян Кръстев – Испанеца. Той е роден и израсъл в Испания – оттам идва и прякорът му. Кръстев 2 години се възстановява след тежка контузия и едва наскоро направи първата си тренировка в Ломел. Явор Бошикъов от години е сред организаторите и участниците в бобошевския мотокрос и в Холандия бе много радушно приет от мениджъра на Петър Петров и Иван Петров – Боян Станчев. Българската група посети и къщата музей на световния шампион Ерик Гебоерс.

3-годишният син на Явор Бошикъов се разсърди на татко си, че не се прибра навреме и след като му се метна на врата да го посрещне, бързо грабна телефона, за да разполага единствено той с цялото му внимание. Красивата съпруга на Явор – бизнесдамата Иванка Натина, също е голям фен на мотокроса в Бобошево.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *