Децата от детска градина „Мечта” разплакаха стотици гости на тържество в Дупница с песента „Вятър ечи, Балкан стене”, Райна Княгиня развя знамето, Ботев слезе от „Радецки”


Бъдещата ученичка Руми Миланова се снима за спомен с любимите си преподавателки Таня Вангелова и Марияна Мирчева – Мама, директорката на детската градина Даниела Гальова получи букет от децата

45-09-01 729 45-09-01 730

Децата от детска градина „Мечта” подариха невиждан художествен спектакъл на Дупница по случай 3 март. Облечени в национални носии, момиченца и момченца с бели калпаци с лъвче и орлово перо на върха час и половина пяха възрожденски песни, рецитираха стиховете на поета революционер Христо Ботев и Иван Вазов, танцуваха фолклорни танци пред препълнената зала в детската градина пред погледите на своите родители, майки и баби и много гости.

45-09-01 734 45-09-01 739

С песента на Добри Чинтулов „Вятър ечи, Балкан стене” децата от 4-та група на детската градина вдигнаха на крак публиката. Песента за Райна Княгиня и театралното представление за Бенковски и паметното слизане от парахода „Радецки” на Христо Ботев и неговата чета на козлодуйския бряг с целуването на българската земя разтърсиха пубиката.

45-09-01 746 45-09-01 751

Хората редуваха ръкопляскания в залата със сълзи и възгласи „Браво”. Паметният разговор между войводата Георги Бенковски, предводител на Хвърковатата чета, с Райна Княгиня за ушиването на българското знаме също бе изпълнен като миниспектакъл. Развяването на знамето в залата от Райна Княгина бе посрещнато с бурни възгласи от публиката. На изпълнението на националния химн на България „Мила Родино” токът спря и децата за миг замлъкнаха, но продължиха изпълнението заедно с родителите си и публиката, което още един път изпълни сърцата на присъстващите с голямо патриотично чувство. Спектакълът приключи с благословия, отправена от децата към България: Обичайте България, защото тя е благословена земя!

45-09-01 770 45-09-01 775

Директорката на детска градина „Мечта” Даниела Гальова и преподавателките на децата Таня Вангелова и Марияна Мирчева – Мама получиха много поздравления и благодарности от родителите за добре организираното тържество. Сред гостите възторжено ръкопласкаха младежите от дупнишкото движение „Патриоти Дупница” Кирил Чакъров, председателят Ивайло Терзиев с приятелката си Милена, Кирил Кирилов и Стефан Цеков.

 

Автор: Дени Милева – статията е публикувана и във в-к Вяра.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *