Медсестрата Мира Шунтова от общинската болница в Дупница с подвиг – изкачи Езерата след нощно дежурство


159-01-04 817

159-01-04 822

Две нови езера бликнаха над Бъбрека, съобщиха последователи на Дънов, които качиха Седемте рилски езера за посрещането на Слънчевата нова година и паневритмията. Истински подвиг сътвори медицинската сестра от общинската болница в Дупница Мира Шунтова, която след нощна смяна в болницата се качи на Езерата, и то с усмивка.

159-01-04 826

159-01-04 844

„Моят баща десетки години качваше лекарите и сестрите от Военната болница на Рила и създаде семейна традиция на 19 и 20 август да сме на Езерата”, сподели Мира. Тя бе със сина си Юлиян Аспарухов, който има червен колан по карате. Той е сред учредителите на най-новия Спортен клуб „Шампион”-Дупница, който ще развива планинското бягане на Фенерка.

159-01-04 621

Хиляди поклонници от цял свят посрещнаха изгрева на слънцето на Езерата. Сред тях бяха германските младежи Самуил и Герта. Те бяха с приятелите си от Благоевград Катя и Емил и кучето Брежи. На групата направи впечатление, че на хълма, където е кръгът за паневритмия, са се появили още две нови малки езерца, които миналата година ги нямаше. Всички си направиха снимка с новото езеро срещу връх Харамията.     Самуил от Германия е последовател на Бялото братство и идва вече шеста година на Езерата. Кръстен е на цар Самуил, изучава българската история и владее перфектно български. Самуил две седмици ще обикаля Рила, Дупница, дупнишка Разметаница, село Шатрово и други места, където е живял великият български цар.

След паневритмията на  Бялото братство музикална младежка  формация ”Арт Мастърс Бенд” и фолклорна група „Жарава” от София огряха Езерата с красивите си носие и изнесоха страхотно шоу за туристите. Ники Маринов от музикалната формация сподели: „Музиката е в сърцата ни – да танцуваш на Езерата, е божествен момент. Тук се заредихме с необятна и чиста енергия -природата и изкуството са неразделни”.

Молитвеният танц на Бялото братство прогони облаците, дъжда и градушката и на следващия ден слънцето отново грееше на Езерата.

Автор: Грозденка Дениева

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *