Стотици фенове в Сапарева баня пяха през сълзи хита „Альоша” с руския ансамбъл ПИР, съпругата на бившия кмет Силвия изгледа концерта с бизнесдамата Анна Николаевна Янкова


Калина, Надя и Йорданка пляскаха най-силно, нежната половинка на бензинджията Иво Кюркчийски доведе дъщеря им Ивайла

Събитието бе организирано от председателя на местната структура на Национално движение „Русофили” Сашо Иванов с подкрепата на общината

Общинският котарак Томи посреща гостите с черна папийонка, общинарката Силвия Недялкова го нагушка след дефилето му по сцената

77-24-01 341

77-24-01 360

77-24-01 369

Руските изпълнители Олга Ивина, Татяна Баланчук и Анатолий Фьодоров изправиха на крака стотици жители на Сапарева баня, които изпълниха за концерта им големия салон на читалище „Просветен лъч 1905”. Четириногият любимец на общинарите в Сапарева баня – котаракът Томи, посрещаше гостите на входа на залата, пременен с черна папийонка.

77-24-01 355

77-24-01 326

77-24-01 338

С първи концерт в Сапарева баня започна голямото десетдневно турне в България на популярния руски ансамбъл ПИР към руския Държавен академичен уралски народен хор. С песните „Катюша” и „Альоша” руснаците превзеха сърцата на жителите на Сапарева баня. Още с първите акорди на концерта цялата зала запя заедно с Олга, Татяна и Анатолий известните и любими руски и народни песни.

77-24-01 367

77-24-01 361

77-24-01 362

Изпълнителите поздравиха публиката в Сапарева баня със специално научената за тях на български песен ”Пътнико свиден” и разплакаха всички зрители в залата в Сапарева баня. Калина, Надя и Йорданка ръкопляскаха най-силно в залата и пяха заедно с изпълнителите, сред гостите бе и бившата зам.-кметица Радка Георгиева.

77-24-01 376

77-24-01- 347

Групата пя с охота и възторг и повтаряха, че руската и българската любов не се вписва в политически рамки. Тя стои отвъд ежедневните и общствени интриги и вече 25 г. устоява на всички опити за подмяна на историята.

Концертът бе организиран от Национално движение „Русофили” и от местната структура на движението в курортния град, начело с председателя на движението – екскмета Сашо Иванов и Теменужка Добрева със съдействието на община Сапарева баня.

Бившият кмет инж. Сашо Иванов пристигна на концерта със съпругата си Силвия с 15 минути по-рано и стотици жители на курортния град се поздравиха и ръкуваха сърдечно с него. Сред зрителите бяха съпругата и дъщеричката на собственика на бензиностанция Иво Кюркчийски. В атракция се превърна котаракът Томи, който дори се качи на сцената и бе прибран от  Силвия Недялкова, в чиято прегръдка се размяука от щастие. На артистичното поведение на Томи от сърце се разсмя и екскметът Сашо Иванов. На събитието бе отбелязано, че през 2015 г. с финансовата подкрепа на фонд „Руский мир” в страната се проведе национален фестивал на руската поезия, песни и танци „Пуст всегда будет солнце”. През учебната 2014-2015 г. движението организира 516 групи за безплатно изучаване на руски език в 293 детски градини на територията на 142 общини в страната. В тях се обучават повече от 10 000 деца с помощта на 246 учители по руски език. Ежегодно за учителите се организират семинари и повишаване на тяхната квалификация.

Цялото тържество продължи с много песни и танци.

 

Автор: Дени Милева

Статията  е публикувана във в-к Вяра.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *